Kant en klare vlechtjes zijn dunne vlechtjes, kant en klare twisters zijn dunne getwiste haarstrengen. Overal waar vlechtjes staat op deze pagina, kun je ook 'twisters' voor lezen.


Petina

Het inzetten
Er worden vakjes gemaakt van je haar en bij elk plukje wordt er een vlechtje mee in gevlochten, deze wordt vastgezet met een klein elastiekje. Ik maak kleine vakjes, zodat de vlechtjes mooi dicht bij elkaar zitten en je weinig hoofdhuid ziet. Het zijn lange dunne vlechtjes, deze zijn van tevoren gevlochten en worden in het midden gevouwen en ingevlochten in het haar. Daardoor krijg je 2 vlechtjes aan 1 aanzetvlechtje.

Doordat je veel kleine vlechtjes hebt, gemiddeld 80, krijg je erg kleine vlakjes op je hoofd en toch een volle boshaar. Bij deze vlechtjes is het het mooiste als je haar tussen de 6 en 10 cm. is.
Het inzetten van de kant en klare vlechtjes duurt ongeveer 3 uur.

De vlechtjes kopen
Je kan de vlechtjes nog niet overal kopen, omdat het nog vrij nieuw is. Als je in het menu links aanklikt staan daar een aantal webshop die kwalitieits vlechtjes verkopen. Hier kun je ook zien welke kleuren ze hebben. Ze worden verkocht per 12 stuks. Voor een mooie volle bos heb je ongeveer 8 tot 9 pakken nodig. Aangezien het dubbele vlechtjes zijn heb je al snel een hoofd vol. Stel je hebt 8 pakken van 12 stuks, dan heb je 96 vlechtjes. Als deze dubbel worden ingezet heb je dus al snel 192 vlechtjes in je haar.

Wanneer je niet zo thuis bent in het bestellen via internet, wil ik de vlechtjes ook voor je bestellen, wil je dit, dan maak je ongeveer 3 weken voor de afspraak het bedrag van de vlechtjes naar me over en bestel ik de vlechtjes voor je. We bespreken dan de kleur

Afwerking
Het haar wordt doorgevlochten tot meestal de lengte van je eigen haar, waarna het vlechtje met een elastiekje wordt vastgezet.

De verzorging en het wassen
De vlechtjes zijn makkelijk te verzorgen, kam iedere dag even met je vingers door je vlechtjes heen en spuit er om de dag 'Sta-Sof-Fro dreadlocks, moisturizing spray' op. Deze spray maakt je eigen haar en de vlechtjes zachter en het ruikt lekker.

Een keer in de week je haar wassen is meer dan voldoende. Als je het vaker wast, zakken ze eerder uit en gaan ze meer pluizen
Maak je haar nat, doe wat shampoo in je handpalm en maak dit schuimend met wat water, masseer dit rustig op de hoofdhuid en door de vlechtjes. Spoel dit grondig uit, doe je dit niet, dan kan dit vreselijke jeuk veroorzaken. Als je klaar bent met wassen, knijp je het meeste water uit de vlechtjes en sla een handdoek om je haar en knijp je hier voorzichtig in. Ga niet wrijven, want dan gaan je vlechtjes en aanzetvakjes pluizen! Sla een grote handdoek om je haar en laat deze zitten totdat het haar uitgedruppeld is. Je kan beter geen crèmespoeling of conditioner gebruiken, hierdoor zakken de vlechtjes sneller uit. Ook geen föhn gebruiken!
De vlechtjes hebben ongeveer 2 tot 4 uur nodig om te drogen (buiten gaat het sneller dan binnen).
Het is niet fijn om te slapen met natte dreads, denk hier dus even aan voordat je je haar gaat wassen!

Jeuk en allergie
Omdat je hoofdhuid moet wennen aan de vlechtjes en omdat de vlechtjes vaak de eerste paar dagen een beetje strak zitten, kun je last krijgen van jeuk. Dit kan 2 weken duren. Klitwortel (verkrijgbaar bij kruitvat, kan prikken bij wondjes) en de dreadspray 'Sta-Sof-Fro dreadlocks, moisturizing spray' , werken goed tegen jeuk. Zwitsal vernix crème kun je bij de haarrand smeren als je rode bultjes hebt, dit verzacht meteen.

Jeukt het na 2 weken nog zo erg? Dan ben je waarschijnlijk allergisch voor synthetisch haar... en zit er niets anders op om de vlechtjes eruit te halen..

Draagtijd
Na 1,5 of 2 maanden kun je de voorste rij vlechtjes er opnieuw in laten zetten, dan zit je haar daarna weer netjes en lijkt het alsof je ze pas hebt laten zetten. Kijk voor meer info op 'prijslijst' pagina.

De vlechtjes kunnen ongeveer 2,5 maand blijven zitten. Als je nog geen genoeg van je vlechtjes hebt, dan kan ik ze voor je eruit halen, je haar wassen en doorkammen en de vlechtjes weer opnieuw voor je in zetten. Laat je ze langer dan 3 maanden zitten, dan wordt de uitgroei te groot en krijgt je eigen haar dreadvorming..

Het uithalen van de vlechtjes
Als je de vlechtjes eruit haalt, snij je eerst het elastiekje door met een tornmesje. Daarna vlecht je de vlechtjes eruit. Je moet niet schrikken van de hoeveelheid haren die er vanaf komen, per dag verlies je ongeveer 100 haren. Deze hebben vastgezet in je vlechtjes en komen los bij het verwijderen van de vlechtjes. Als je de vlechtjes eruit haalt, dan kan het zijn dat de haren bij de hoofdhuid aan elkaar klitten door stofjes en huidschilfers. Als je de vlechtjes eruit hebt gehaald, probeer je het haar voorzichtig door te kammen, pluk voor pluk van de punt naar de hoofdhuid toe. Wanneer je al het haar gekamd hebt, kun je het gaan wassen met een verzorgende shampoo en crèmespoeling, gebruik eventueel een maskertje.

Wanneer je de vlechtjes eruit gehaald hebt, dan kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je haar eronder geleden heeft en dat je haren dunner zijn geworden. Dit is echter alleen gevoelsmatig. Want normaal gesproken hoeft je haar niet onder vlechtjes te lijden en is je haar precies hetzelfde als voor de vlechtjes. Het is ook logisch dat je het gevoel hebt dat je haar dunner is geworden, je had immers door de vlechtjes een mega bos!

Eigenlijk heeft je haar juist rust gehad, omdat je het 2 tot 3 maanden niet hebt gekamd en geen strakke elastieken in hebt gehad.

 
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Alle foto's en teksten op deze website worden beschermd door copyright. Al het materiaal op deze website is eigendom van Nikki's Hair & Nails.